Oncologische fysiotherapie

 Wat is oncologische fysiotherapie?

De oncologie fysiotherapie kan worden ingezet in alle fases van kanker. In de curatieve fase is alles gericht op het genezen van kanker. De oncologiefysiotherapeut kan in deze fase helpen bij het beperken en bestrijden van conditieverlies en vermoeidheid, het verbeteren van bewegingsbeperkingen als gevolg van een operatie en daarnaast het verlichten van spanningsklachten. In de herstelfase gaat het om herwinnen van beweeglijkheid, kwaliteit van leven en het herwinnen van controle over de activiteiten van het dagelijkse leven. De oncologie fysiotherapeut kan helpen met een trainingsprogramma om jouw conditie te verbeteren en adviseren bij het hervatten van werk en sport.

De oncologiefysiotherapeut richt zich onder meer op het behandelen van bewegingsproblemen die ontstaan door de kanker zelf of door de medische behandeling van de kanker (operatie, chemotherapie, radiotherapie, immunotherapie en hormoontherapie). Voorbeelden van problemen waarvoor een oncologisch fysiotherapeut
geraadpleegd kan worden:

  • pijn
  • spanningsklachten
  • conditieverlies
  • vermoeidheid
  • spierzwakte
  • lymfeoedeem (vochtophoping)
  • stijfheid van gewrichten en spieren
  • verminderde belastbaarheid

Naast de fysiotherapeutische behandeling bij mensen met kanker kan de oncologie fysiotherapeut ook een coachende en adviserende rol spelen bij collega fysiotherapeuten, huisartsen en andere hulpverleners. Zo kan een oncologische patiënt die elders onder behandeling is, met een gerichte vraagstelling voor een éénmalig consult naar de oncologie fysiotherapeut verwezen worden. 

Info over uw therapeut

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.

Uw therapeut Marc

“Samen behalen wij de beste resultaten.”

Wil je een afspraak inplannen?