Zoals jullie vorige week hebben kunnen lezen krijgen we vanaf september niet een maar twee pilates docenten. Hieronder stelt Lianne zich voor.

Hoi! Mijn naam is Lianne en vanaf september 2020 verzorg ik op maandag- en woensdagochtend de pilates lessen bij De Balans. De basis van mijn lessen is STOTT PILATES®, gecombineerd met elementen van ballet/dans en (yin) yoga. Dit om naast functioneel bewegen (waar STOTT PILATES voor staat) ook in flow en op een speelse manier in beweging te zijn. De lessen zijn gericht op het versterken van de spieren, vergroten van de lichamelijke flexibiliteit en creativiteit, en creëren van lichaamsbewustzijn en ontspanning. Alles om lichamelijk (en mentaal!) sterker te worden, lekker in je vel te zitten en je energie te laten stromen!

MIJN ACHTERGROND

Op mijn achtste stond ik voor het eerst in de balletles. Trots als ik was op mijn eerste roze balletpakje! Vanaf toen ben ik blijven dansen en bewegen. Klassiek ballet en moderne dans zijn altijd de basis geweest, maar er waren ook uitstapjes naar andere dansstijlen en bewegingsvormen. Zo kwam ik in mijn studententijd (ik studeerde psychologie) voor het eerst in aanraking met pilates en yoga. Wat me zo aansprak daaraan, was de bewuste (mindfull) manier van bewegen. Mijn spieren die ik voelde werken (en ontspannen!), mijn hoofd dat tot rust kwam. Pilates was daarnaast een goede aanvulling op mijn danslessen, omdat ik meer inzicht kreeg in hoe mijn lichaam werkte en hoe ik veilig en ‘functioneel’ (met de juiste inspanning) kon bewegen. Hier wilde ik me verder in verdiepen!

Ik 2013 volgde ik daarom de STOTT PILATES mat-opleiding en begon ik – naast mijn baan als docent bij de universiteit – met het geven van pilates lessen. Ook specialiseerde ik me verder in (yin) yoga, dans en pilates aan de ballet-barre (TOTAL BARRE®; een cursus ter specialisatie van STOTT PILATES). Naast pilates lessen, begon ik ook met het geven van lessen waarin ik pilates, yoga en ballet combineerde en met danslessen Braziliaanse zouk (zie www.rnlzouk.nl). Wat voor les ik ook geef, in alle lessen vind ik het belangrijk om acceptatie uit te stralen, dat cursisten zich op hun gemak voelen, hun grenzen en mogelijkheden durven aangeven maar die ook durven op te zoeken. Ik geef cursisten graag iets mee waar ze in hun dagelijks leven ook iets aan hebben, maar vooral wil ik dat cursisten zich na mijn les een stukje langer, sterker en meer ontspannen voelen. Dat ze een zucht van voldoening slaken (zo van: “Zo, dat was weer lekker!”) en met een ontspannen glimlach de les verlaten.