Over debalans

Ons verhaal

De oplossing van een fysiek probleem heeft niet altijd een eenduidig antwoord. Vanuit de behoefte niet alleen aan symptoombestrijding te doen maar het probleem bij de oorsprong aan te pakken zijn Hans en Iben in 2004 debalans gestart. De basis voor debalans was en is: ‘Samenwerken aan pijnvrij bewegen’. In onze praktijk is alles er op gericht om de gezondheid en welzijn van cliënten duurzaam te verbeteren. Sleutelbegrippen als ‘bewustwording’ en ‘zelfredzaamheid’ geven vorm aan de inhoud van de geboden therapieën en trainingen. Om de geboden zorg verder te uit te breiden en te verbeteren hebben Hans en Iben door de jaren heen een team van specialisten om zich heen verzameld.

Inmiddels werken we met een team van 6 fysiotherapeuten, allen met hun eigen specialismen. Dit zijn manuele therapie, orofaciale fysiotherapie (kaakfysiotherapie), geriatrie fysiotherapie (fysiotherapie voor ouderen), oedeemfysiotherapie en fysiotherapie voor oncologie. Pilates wordt gegeven door een erkend Pilates-teacher en Yin-Yoga door een yoga-teacher. Daarnaast is de maatschap uitgebreid met twee nieuwe eigenaren, Eveline Reinstra-Harmstra en Ineke Meijer. Zo is het voortbestaan van debalans gewaarborgd en kunnen wij mensen vanuit de omgeving van Leek en Roden en ver daarbuiten nog jaren van de beste zorg voorzien. 

 

Missie, visie en kernwaarden

Missie

Door intensief samen te werken helpen we mensen tot op hoge leeftijd pijnvrij te laten bewegen.

Visie

De zorgvraag verandert en gaat meer en meer van herstel naar preventie. Om binnen deze verandering de beste zorg en service te bieden werken we samen met onze cliënten, huisartsen, ziekenhuizen en vele andere specialisten. Gezamenlijk werken we aan een persoonlijk en geïntegreerd behandelplan. Daarbij richten wij ons op herstel door therapie en verdere preventie door training en coaching. Wij gaan daarbij uit van actuele vakkennis én de eigen verantwoordelijkheid van de cliënt.

Onze kernwaarden – hoe wij werken

Passie: Jouw gezondheid en welzijn is onze passie. Geen hulpvraag is hetzelfde, achtergronden en omstandigheden wisselen van persoon tot persoon. Het uitstippelen van het juiste behandelplan, de juiste aanpak om het hoogst haalbare resultaat met betrekking tot jouw gezondheid dan wel vitaliteit te bereiken is waar wij voor gaan. 

Onderscheiden: Door jou te trainen en coachen op het gebied van beweging en levensstijl geven wij je de juiste handvatten waarmee je zelfstandig de eigen gezondheid en welbevinden kan verbeteren.

Samenwerken: We optimaliseren gezondheid en welbevinden door samenwerking in de keten. Dit start door te luisteren naar jou als cliënt. Jouw vraag op het gebied van gezondheid en welzijn staat centraal. Omdat achtergronden en omstandigheden verschillen van persoon tot persoon werken wij intensief samen met door ons geselecteerde partners. Op deze wijze bereiken we een zo optimaal mogelijk resultaat.

Deskundig: Wij zijn specialisten en ontwikkelen ons continu door middel van het volgen van opleidingen en cursussen. Deze kennis geven wij graag door. In ons netwerk delen we onze kennis door het faciliteren of geven van worskhops aan vakgenoten. Daarnaast verzorgen we informatieavonden waar wij onze kennis op het gebied van gezond en vitaal ouder worden met je delen.  

 

Ons team

Het team

Hans Berends

Hans Berends

fysio- en manueel therapeut

 • rug-, nek-  en schouderklachten
 • chronische pijn
 • MS 

De basis voor debalans was en is ‘Samenwerken aan pijnvrij bewegen’. Elk persoon heeft een eigen geschiedenis en achtergrond. Het oplossen van deze puzzel blijft interessant. We leren elke dag van elkaar en onze clienten. Met deze kennis en ervaring helpen we je graag het beste naar eigen mogelijkheden te bereiken.

Ervaar je bewegingsproblemen en wil je ontdekken wat we voor je kunnen betekenen? Mail Hans naar hans@debalans.nl of bel ons naar 0594- 515 515. We helpen je graag verder!

Iben Boon

Iben Boon

fysio- en orafasciaal therapeut

 • kaakklachten, hoofdpijn en tinnitus
 • ZwangerFit® docent
 • Dry Needling

‘Kiezen op elkaar, even doorbijten’. Hoe vaak zeggen we dat niet tegen onszelf? Wanneer we stress hebben doen we dit letterlijk. Dit is niet erg, maar als we dit te lang blijven doen is dit niet goed voor de kaakspieren. Dit kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, tand- of kiespijn, oorpijn, duizeligheid, tinnitus en slikklachten. Bewustwording in combinatie met de behandeling leiden vaak direct tot resultaat.

Heb je ook last van je kaken of een van bovenstaande klachten? Mail Iben naar iben@debalans.nl of bel ons op 0594-515 515. We helpen je graag verder!

Eveline Reinstra-Hamstra

Eveline Reinstra-Hamstra

(oncologisch) fysiotherapeut

 • oedeem, oncologie
 • rug- en zwangerschapsgerelateerde klachten
 • Dry Needling – Medical Taping – functionele osteopathie

Wat mij in de oncologie en oedeemtherapie aanspreekt is dat ik van betekenis kan zijn in een, veelal, lang (herstel) proces. Mijn expertise helpt me breed in oplossingen te denken. Ik vind het fijn om mensen langere tijd te begeleiden en zoek graag naar creatieve oplossingen zodat onze clienten maximaal resultaat uit de revalidatie halen. 

Wil je het maximale uit je revalidatie halen? Mail Eveline naar eveline@debalans.nl of bel ons op 0594-515 515. We helpen je graag verder!

Ineke Meijer

Ineke Meijer

(geriatrisch) fysiotherapeut

 • Geriatrie – ouderenzorg – claudicationet
 • COPD
 • Medical Taping

‘Mensen helpen hun zelfstandigheid te behouden of terug te geven, dat vind ik belangrijk!’ Op hogere leeftijd spelen er vaak meerdere aandoeningen tegelijkertijd, met als gevolg dat de zelfstandigheid soms afneemt.  Behandelingen en trainingen zorgen ervoor dat iemand zelfstandig thuis kan blijven wonen. Het lijkt zo klein, maar maakt een wereld van verschil! 

Kan Ineke je helpen bij het behouden of herwinnen van je zelfstandigheid? Mail Ineke naar ineke@debalans.nl, of bel naar 0594-515 515

Jeroen Hendriks

Jeroen Hendriks

fysiotherapeut

 • rug- en schouderklachten
 • valpreventie en FysioFitness
 • Medical Taping

‘Mensen weer laten genieten van hun dagelijkse bezigheden zonder pijn of ongemak is het mooiste wat er is.’ Bij debalans train ik ouderen hun balans beter te bewaken, zodat ze weten wat ze moeten doen wanneer ze dreigen te vallen. Met deze technieken neemt de valfrequentie neemt af met 61%! Omdat ik me verder wil verdiepen in de werking van het menselijk lichaam ben ik gestart met de Master Manuele Therapie.

Kan Jeroen je helpen bij het bewaken van je balans? Mail Jeroen naar jeroen@debalans.nl, of bel naar 0594-515 515

Rebekka van der Laan

Rebekka van der Laan

fysiotherapeut

 • sportgerelateerde klachten

Het lichaam is in staat zich aan te passen,  dit kan er voor zorgen dat we een bepaalde klacht ontwikkelen. Ik wil dit weer ombuigen de goede kant op door samen met u de oorzaak van de klacht aan te pakken.  Ik vind het belangrijk om alles er uit te halen wat er in zit. Kwaliteit en een open communicatie staan hierbij bovenaan om zo alles eruit te halen wat er in zit. Mensen weer vertrouwen laten krijgen in hun eigen lichaam is mijn doel. We zijn tot zo veel in staat! 

Kan Rebekka je begeleiden in het herstel om je doel te kunnen behalen? Mail Rebekka naar rebekka@debalans.nl of bel naar 0594-515 515

Marjan Looijenga

Marjan Looijenga

fysiotherapeut/bekkenfysiotherapeut i.o.

 • (zwangerschapsgerelateerde) lage rug, bekken en/of heupklachten
 • COPD
 • Oncologische revalidatie
 • Dry Needling

“Gezond bewegen en leven zonder klachten staat voor mij centraal in het werken als fysiotherapeut”

In mijn werk vind ik het een uitdaging om samen met de patiënt de juiste behandeling te vinden. Daarbij is niet alleen het behandelen van de klacht belangrijk, maar ook weer het kunnen deelnemen aan het dagelijks leven. Om mij te verdiepen in het vak fysiotherapie ben ik in 2019 begonnen met de master Bekken fysiotherapie. Deze specialisatie spreekt mij erg aan omdat de bekkenbodem en diens functie voor velen onbekend is, maar vaak het ontbrekende puzzelstukje in verschillende lichamelijke klachten. Zo is er bij een groot deel van de mannen en vrouwen met lage rug- en bekkenklachten een bekkenbodem gerelateerde factor aanwezig.

Kan Marjan je begeleiden om weer deel te nemen aan het dagelijks leven? Mail Marjan naar marjan@debalans.nl of bel naar 0594-515 515

Masapait Saija

Masapait Saija

Beweeg- en leefstijlcoach

 • kracht- en conditietraining
 • blessurepreventie
 • beweeg- en leefstijlcoaching

De huidige maatschappij kent veel problemen op het gebied van vermoeidheid, stress, en overgewicht. Zou je sterker, fitter en mogelijk slanker willen zijn? Ik help je graag om het beste uit jezelf te halen, zowel op fysiek als mentaal gebied. Wanneer je gezonder leeft en fysiek en mentaal sterk bent, ervaar je meer ‘balans’.  Sporten is dan ook bij uitstek de manier om preventief blessures en lichamelijk ongemak te voorkomen.

Kan Masapait je helpen bij een gezonde leefstijl, krachttraining, blessurepreventie of voedingsadvies? Mail Masapait naar masapait@debalans.nl, of bel naar 0594-515 515

Wia Palsma

Wia Palsma

Secretariaat

‘Een vriendelijk woord kost niets!’

Mensen tevreden en blij kunnen maken door fysieke klachten te verhelpen of verminderen is ons doel. We bereiken dit door intensief samen te werken en over alle disciplines heen te kijken. Zo is er altijd een aanpak, behandeling of training die het beste bij jou past. 

Heb je vragen over verzekeringen of wil je weten welke therapeut het beste bij jouw klachten past? Wil je meer informatie over Pilates, Yin Yoga, Fysieke weerbaarheid of andere beweegactiviteiten bij debalans?  Mail Wia naar info@debalans.nl of bel naar 0594-515 515. We helpen je graag!

Annemieke Scheij

Annemieke Scheij

Secretariaat

‘Een goed begin is het halve werk!’ 

Daarom vind ik het erg belangrijk om mensen gelijk bij hun binnenkomst een warm welkom te geven.

Van daaruit kunnen ze dan verder naar een van mijn collega’s van het team. Samen werken we er aan om de mensen goed te helpen, zodat ze met een tevreden gevoel naar huis gaan.

Heb je vragen over verzekeringen of wil je weten welke therapeut het beste bij jouw klachten past? Wil je meer informatie over Pilates, Yin Yoga, Fysieke weerbaarheid of andere beweegactiviteiten bij debalans?  Mail Annemieke naar info@debalans.nl of bel naar 0594-515 515. We helpen je graag!

Your content goes here. Edit or remove this text inline or in the module Content settings. You can also style every aspect of this content in the module Design settings and even apply custom CSS to this text in the module Advanced settings.

Onze partners

Psychologen praktijk Hoevers & Dussel Leek

Psychologen praktijk Hoevers & Dussel Leek

 
Diëtisten praktijk Janneke Kramer

Diëtisten praktijk Janneke Kramer

 
Rugnetwerk Noord Nederland

Rugnetwerk Noord Nederland

 
KNGF

KNGF

 
Claudicationet

Claudicationet

 
Verloskundigen praktijk Ma Lune

Verloskundigen praktijk Ma Lune

 
Hanzehogeschool Fysiotherapie & Sportstudies

Hanzehogeschool Fysiotherapie & Sportstudies

 
UMCG & Beatrixoord

UMCG & Beatrixoord

 
Martini Ziekenhuis Groningen

Martini Ziekenhuis Groningen

 
Nij Smellinghe Drachten

Nij Smellinghe Drachten

 
Stichting Vredewold Leek

Stichting Vredewold Leek

 
Stichting de Zijlen Leek

Stichting de Zijlen Leek

 
Huisartsen groepspraktijk Leek

Huisartsen groepspraktijk Leek

 
Huisartsen praktijk Wolveschans Leek

Huisartsen praktijk Wolveschans Leek

 
Fysiotherapie praktijk Oldenoert Leek

Fysiotherapie praktijk Oldenoert Leek

 
Fysiotherapie praktijk VitaMarum

Fysiotherapie praktijk VitaMarum

 
Huisartsen praktijk dr. H. Maring te Tolbert

Huisartsen praktijk dr. H. Maring te Tolbert

 
Huisartsen praktijk dr. S. Zwerver te Zevenhuizen

Huisartsen praktijk dr. S. Zwerver te Zevenhuizen