Hydrotherapie

Bewegen in warm water onder deskundige begeleiding.

Ervaar je lichamelijke klachten of heb je moeite met bewegen? Stuur een email naar info@debalans.nl of bel ons op 0594 – 515 515. 
We helpen je graag verder!

Wat is Hydrotherapie?
Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie waarbij je beweegt in water van 35º Celsius. Hydrotherapie is geschikt voor iedereen die moeite heeft met ´bewegen op het droge´ door lichamelijke beperkingen of klachten.

Wat is het?

Hydrotherapie is een vorm van fysiotherapie waarbij je beweegt in water van 35º Celsius. Hydrotherapie is geschikt voor iedereen die moeite heeft met ´bewegen op het droge´ door lichamelijke beperkingen of klachten.

De trainingsduur is 45 minuten.

 

Het doel

Bewegen in water heeft veel voordelen. De schokbelasting op de wervelkolom en de gewrichten is in het water minimaal waardoor oefenen op een veilige en ontspannen manier kan, zonder spierpijnen te krijgen. Tijdens het oefenen ontstaan tevens wrijvingsweerstanden, die op het lichaam een masserend effect hebben. Tot slot heeft warm water natuurlijk een ontspannend effect op lichaam en geest.

Toepassing

  • klachten van spieren en gewrichten (reuma en fibromyalgie) 
  • overgewicht
  • een neurologische aandoening, zoals Parkinson, MS
  • spierziekten
  • hernia
  • chronische pijn
  • na een operatie aan een van de grote gewrichten of de                  wervelkolom.
  • hart- en longpatiënten
  • huidaandoeningen
  • balansproblemen
  • iedereen die moeite heeft te ontspannen

Wanneer

Dinsdag

13:00-13:45

Zo hebben zij het ervaren

Op mijn 18e heb ik een ongeluk gehad waarbij ik mijn enkel heb gebroken. De enkel is destijds nooit goed gezet, waardoor deze altijd stijf is en ik er (bijna) niets meer mee kan. De enkel is scheef, ik kan m’n voet lichtjes heen en weer bewegen, meer niet. Op later leeftijd moest ik nieuwe knieën. Mijn goede been kon worden geholpen, maar het slechte been niet. Op dit moment kan ik bijna niet meer lopen.

Twee jaar geleden las ik in de krant een berichtje van debalans over hydrotherapie. Zwemmen en bewegen in het water. Dit leek me wel wat. Ik werd nieuwsgierig en ben daar naar toe gegaan. Alhoewel ik haast niet kan lopen, lukt mij dit in het fijne warme water wél. Daarnaast doe ik allerlei oefeningen en kan ik daardoor beter bewegen. Ik blijf soepeler. Ik krijg de training van Masapait. Hij legt de oefeningen goed uit en doet ze netjes voor. Ik vind de training erg goed, hij maakt het heel persoonlijk. Er wordt goed rekening gehouden met je persoonlijke omstandigheden. De sfeer is goed. Iedereen doet de oefeningen naar eigen vermogen waardoor het leuk blijft en je met plezier steeds teruggaat. En wanneer ik op mijn scootmobiel na de les op de taxi wacht word je niet aan je lot overgelaten. ‘Is de taxi er nog niet’? De interesse en zorgzaamheid zijn geweldig. Wanneer mensen zelf klachten hebben kunnen ze hier goed terecht.

Anoniem

Tarieven Hydrotherapie

Prijslijst onder voorbehoud. Prijzen inclusief 9% btw.  Zie ook algemene voorwaarden. 

Per maand

€ 40,60

voor 1 les per week