In Balans

Zelfstandig blijven met meer vertrouwen in je benen? 

Ben je benieuwd wat de training In Balans voor jou kan betekenen? Stuur een email naar info@debalans.nl of bel ons op 0594-515 515. We helpen je graag verder!

Waarom In Balans? 

 verOok als je ouder wordt, wil je zelfstandig de dagelijkse dingen kunnen blijven doen. Juist daarom is het belangrijk dat je je veilig en vertrouwd voelt met je lichaam. Dat betekent stevig op je benen staan en echt op ze kunnen vertrouwen. Wie goed in balans is, is zekerder van zichzelf. Met het beweegprogramma In Balans kun je een enorme verbetering van je spierkracht en evenwicht bereiken. De kans om te vallen wordt daarmee kleiner. Deelname aan de cursus In Balans maakt dat je letterlijk steviger in je schoenen staat. Bovendien verbetert jouw algehele conditie, zodat een actiever dagelijks leven binnen handbereik komt.

In Balans is een groepscursus die bestaat uit: 

  • Een informatieavond.
  • Twee test momenten.
  • Tien weken trainingsbijeenkomsten

Op de informatieavond wordt het eerste contact gelegd met de eventuele deelnemers, hier wordt uitleg gegeven over wat de cursus inhoudt en worden er vragen beantwoord. Tijdens de trainingsweken voer je praktische oefeningen uit op jouw eigen niveau. Deze oefeningen zijn gebaseerd op de principes van Tai Chi. Dat is een bewegingsleer met aandacht voor balans, het contact met de grond en het verplaatsen van het lichaamsgewicht. Leren hoe te vallen, hoort niet bij de training. Leren om in balans te blijven en steviger op de benen te staan wel. Je ontwikkelt sterkere benen en verbetert je evenwichtsgevoel. Tijdens de test momenten gaan we testen en meten op welk niveau je zit. Daarnaast testen we tussentijds en na afloop vooral hoeveel je vooruit bent gegaan in kracht en balans.

Begeleiding

Deskundige begeleiding door een fysiotherapeut en een handig cursusboek. De fysiotherapeut is speciaal getraind om de cursus te geven. De docent zal je op jouw eigen niveau begeleiden. In het cursusboek kun je de behandelde onderwerpen rustig nalezen. Alle oefeningen staan hierin duidelijk beschreven en worden in beeld gebracht met foto’s. Zo kun je tijdens de cursusperiode de opdrachten thuis uitvoeren en na de cursusperiode de oefeningen gemakkelijk terugzien.

Praktische informatie

  • Momenteel zijn er geen groepstrainingen, trainingen binnen zijn verboden i.v.m. de huidige coronapandemie. Behandelingen met de fysiotherapeut gaan wel door. 

Wil je weten wat In Balans voor jou kan betekenen? Stuur een email naar info@debalans.nl of bel ons op 0594 – 515515.