ZwangerFit

Blijf fit en actief tijdens je zwangerschap.

 Op dit moment worden er geen ZwangerFit/zwangerschapspilates lessen gegeven. Heeft u zwangerschapsgerelateerde klachten kunt u terecht bij onze gespecialiseerde fysiotherapeuten Eveline en Iben terecht. Ook kunt u bij ons onder professionele begeleiding en verantwoord trainen in onze BalansFitness of FysioFitness groepen.

(vanaf 16 weken zwangerschap)

Wil je weten of Zwangerfit iets voor jou is? Meld je dan aan voor een proefles.

Mail ons naar info@debalans.nl of bel 0594 – 515 515. We helpen je graag verder!

Wat is Zwangerfit?

Ben je zwanger en wil je tijdens de zwangerschap bewegen onder deskundige begeleiding, dan is ZwangerFit® vast iets voor jou. ZwangerFit® wordt gegeven door een fysiotherapeut, die tevens is opgeleid tot zwangerschapsdocent en ZwangerFit®-docent.

De zwangerschap is bij uitstek een periode waarbij je lichaam uit balans wordt gebracht. Door middel van onbelaste Pilates-mat-oefeningen speciaal voor zwangeren, leer je die balans opnieuw te vinden en sneller te hervinden na de bevalling. Je traint met name de dwarse buikspier die zo belangrijk is voor de stabiliteit van bekken en lage rug.

Geeft info over

  • Het vinden van debalans tussen belasting en belastbaarheid zodat je als zwangere vrouw zo fit mogelijk de bevalling ingaat en zolang mogelijk aan het arbeidsproces kunt blijven deelnemen
  • De ontsluitingsperiode, het persen en de geboorte, de rol van de partner en wat je kunt verwachten
  • De kraamperiode, borstvoeding in de eerste weken en hoe je de belastbaarheid weer verantwoord kunt opbouwen.

Oefeningen

(Grond)oefeningen voor buik, bil, benen, armen, rug; soms op muziek, soms met dynabands, ballen of kleine gewichtjes, cardioprogramma, fitness.

Na de bevalling

Natuurlijk is het leuk om na de bevalling nog een keer bij elkaar te komen om de kleintjes te zien en de bevallingsverhalen te horen. Dat wordt, als iedereen dit wil, gedaan in de vorm van een reunie. Ook dan krijg je veel tips en adviezen van je medecursisten en van de ZwangerFit®-docent.

Beginnen

Je kunt beginnen met ZwangerFit® als je 16 weken zwanger bent. Voordat je begint doen we een uitgebreide intake. Je kunt in principe tot aan de bevalling deelnemen aan ZwangerFit®. Ook zijn er ZwangerFit®-trainingen voor na de bevalling zodat je de belastbaarheid van het lichaam weer snel kunt opbouwen. Afhankelijk van de wensen van de groep worden theorie-lessen geïntegreerd tijdens de trainingen of gegeven op een aparte avond. Ook zal er een partneravond georganiseerd worden. Hierbij staat de rol van de partner tijdens de bevalling centraal.

Wanneer

Vrijdag

10:00 – 11:00

Tarieven ZwangerFit

Prijslijst onder voorbehoud. Prijzen inclusief 9% btw.
Zie ook de algemene voorwaarden.

ZwangerFit-Pilates

€ 150

10 lessen van 1 uur

Theorie/partner-les

€ 70

2 uur

Babymassage

 

Op aanvraag