Pilates

Verbeter je houding, core-stabiliteit, balans en flexibiliteit.

Meld je aan via info@debalans.nl of bel ons op 0594 – 515 515.

We helpen je graag verder! 

Wat is Pilates?

Pilates is een trainingsvorm die lange tijd door dansers en atleten gebruikt werd om te revalideren van blessures of om de balans tussen kracht en souplesse te verbeteren. Tegenwoordig kan het door iedereen worden beoefend die lekker in zijn vel wil zitten.

Pilates is meer dan 90 jaar geleden ontwikkeld door Joseph H. Pilates en is een uniek systeem van rek- en strekoefeningen. Hierdoor krijg je naast lange, sterke, soepele spieren een betere houding, souplesse en balans. Het verenigt lichaam en geest.

Je kunt Pilates op de mat doen met een dynaband of een bal, daarnaast is er speciale Pilates apparatuur. Door de matoefeningen leer je dat het lichaam het beste en enige instrument is dat nodig is voor het bereiken van een goede lichamelijke conditie.

Met Pilates-oefeningen breng je het lichaam in balans en verbeter je de bloedsomloop. Het werkt stressverlagend en verhoogt het uithoudingsvermogen. Je voelt je goed en gaat er beter uitzien. Door geconcentreerde en creatieve inspanning zul je het grootste voordeel halen uit dit unieke oefenprogramma. Je stelt je geest open en leert je je lichaam opnieuw te beheersen.

Het doel

 • een verhoogd lichaamsbewustzijn

 • een verbeterde lichaamshouding

 • een verbeterde bewegingstechniek

 • stabiliteit vanuit de romp

 • sterke en soepele spieren

 • sterke en soepele wervelkolom

 • soepele gewrichten

 • verbeterde circulatie, verhoogde stofwisseling en spijsvertering

 • ontspanning door licht geconcentreerde inspanning.

Uitgangspunten

 • Concentratie
 • Centrum van je kracht
 • Controle over je bewegen
 • Ademhaling
 • Uitgangshouding
 • Vloeiende bewegingen

meer weten?

Bij debalans staan wij achter de filosofie van Pilates. Australisch onderzoek heeft uitgewezen dat de mens met pijn debalans in zijn lichaam en in zijn leven verliest. Wij zijn er in getraind om op fysiotherapeutisch niveau de stabiliteit van de romp weer aan te leren, waarna men verder kan gaan met de Pilates-mat-trainingen of met welke andere sport of vorm van bewegen dan ook. Daarom zullen deze basisprincipes bij elke behandeling aan bod komen. Of je nu komt voor je enkel, schouder of rug, het vinden van debalans in je lichaam, de basisstabilisatie, is voor iedereen belangrijk. Een ding is belangrijk bij Pilates: de oefeningen mogen geen pijn doen.

Juist de Pilates-mat-oefeningen zullen zorgen voor een snelle integratie van deze technieken in het dagelijks functioneren. Het zal snel een tweede natuur worden om op deze manier bewegingen uit te voeren en gebruik te maken van de basisstabilisatie.

Meer weten over Claire

Claire heeft een achtergrond als revalidatie-/bewegingstherapeut. Zij heeft ervaring opgedaan in Australië in een fysiotherapiepraktijk, waar ze de voordelen van Pilates als oefentherapie heeft ervaren. Claire heeft een holistische benadering ten aanzien van welzijn, waarbij de onafscheidelijke relatie tussen lichaam en geest de basis is.

Zij is overtuigd dat de juiste balans tussen beweging en ontspanning een positieve bijdrage heeft op een betere kwaliteit van leven. Verder is zij gepassioneerd over Pilates. Ze geniet dan vooral van de uitdaging tussen geest en lichaam, waarbij je leert om je bewust te worden van je bewegingen en je houding. Daarnaast is Claire nog speciaal geïnteresseerd in blessurepreventie en de behandeling van chronische pijn. Zij is ook opgeleid als Remedial Massage Therapeut

Jouw Pilates Instructor Claire Hilbers

“Samen behalen wij de beste resultaten.”

Aanvullende informatie

Je hebt je basiscursus achter de rug en wilt verder met Pilates? Dan kom je in een van de vrije Pilates-groepen. Deze zijn ingedeeld naar niveaus:

 • Beginners: dit niveau duurt ongeveer een jaar

 • intermediate: verhoogde intensiviteit en perfectionistischer in uitvoering

 • advanced: voor de echte gevordenen, vloeiende transities op een hoog tempo. 

Vanuit jouw voorgeschiedenis en mogelijke lichamelijke aandoeningen bepalen we samen met jou op welk niveau je kunt trainen. 

Pilates

Prijslijst onder voorbehoud. Prijzen inclusief 21% btw.  Zie ook algemene voorwaarden. 

Voorjaarscursus/
Najaarscursus

€ 198
eenmalig voor 18 keer

Basiscursus

€ 122,50
eenmalig voor 10 keer

Losse lessen

€ 15,50
eenmalig per keer

Pilates Special
(privé lessen)

€ 99

Een pakket van 3 privé lessen
van 60 minuten

10 rittenkaart
(privé lessen)

€ 275
Een pakket van 10 privé lessen
van 60 min