ZwangerFit
(Vanaf 16 wkn zwangerschap) De beste training om fit en actief te blijven.

   Woensdag    19.00 uur             

Wat is Zwangerfit?

Ben je zwanger en wil je tijdens de zwangerschap bewegen onder deskundige begeleiding, dan is ZwangerFit® vast iets voor jou. ZwangerFit® wordt gegeven door een fysiotherapeut, die tevens is opgeleid tot zwangerschapsdocent en ZwangerFit®-docent.

De zwangerschap is bij uitstek de tijd waarbij je lichaam uit balans wordt gebracht. Door middel van onbelaste Pilates-mat-oefeningen speciaal voor zwangeren, leer je die balans opnieuw te vinden en sneller te hervinden na de bevalling.  met name de Je traint met name de dwarse buikspier die zo belangrijk is voor de stabiliteit van bekken en lage rug.

Geeft info over

  • het vinden van debalans tussen belasting en belastbaarheid zodat je als zwangere vrouw zo fit mogelijk de bevalling ingaat en zolang mogelijk aan het arbeidsproces kunt blijven deelnemen
  • de ontsluitingsperiode, het persen en de geboorte, de rol van de partner en wat je kunt verwachten
  • de kraamperiode, borstvoeding in de eerste weken en hoe je de belastbaarheid weer verantwoord kunt opbouwen.

Conditie

(grond)oefeningen voor buik, bil, benen, armen, rug; soms op muziek, soms met dynabands, ballen of kleine gewichtjes, cardioprogramma, fitness.

Na de bevalling

Natuurlijk is het leuk om na de bevalling nog een keer bij elkaar te komen om de kleintjes te zien en de bevallingsverhalen te horen. Dat wordt, als iedereen dit wil, gedaan in de vorm van een reunie. Ook dan krijg je veel tips en adviezen van je medecursisten en van de ZwangerFit®-docent.

Beginnen

Je kunt beginnen met ZwangerFit® als je 16 weken zwanger bent. Er wordt een uitgebreide intake gedaan voordat u aan de trainingen begint. Je kunt in principe tot aan de bevalling deelnemen aan ZwangerFit®. Ook zijn er ZwangerFit®-trainingen voor na de bevalling om de belastbaarheid van het lichaam weer op te bouwen onder begeleiding van de ZwangerFit®-docent. Afhankelijk van de groep worden de theorie-lessen geintegreerd tijdens de trainingen of gegeven op een aparte avond. Ook zal er een partneravond georganiseerd worden. Hierbij staat de rol van de partner tijdens de bevalling centraal.

De docenten ZwangerFit®

De docenten ZwangerFit® zijn op de hoogte van: normale en afwijkende zwangerschapsverschijnselen, voorkomende ongemakken van het bekken en de bekkenbodem. De ZwangerFit®-docenten volgen jaarlijks bijscholing(en). Zij kunnen je tijdens de zwangerschap begeleiden bij een verantwoorde en actieve manier van bewegen om je huidige conditie te behouden c.q. te verbeteren.

“Voor mij was het de beste training”

“Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.”

Lorem Ipsum, 23 uit Leek

Uw coach Marc

“Samen behalen wij de beste resultaten.”

Tarieven
Zwangerfit

Prijslijst onder voorbehoud. Prijzen inclusief 21% btw.
Zie ook de algemene voorwaarden.

ZwangerFit-Pilates

€ 110

10 lessen van 1 uur

Theorie/partner-les

€ 70

2 uur

Babymassage

 

Op aanvraag

Wil je een afspraak inplannen?