Kom langs voor een gratis Bekkenconsult.

Samen kijken we hoe het met je herstel en/of eventuele bekkenbodemklachten gaat na de bevalling.

 De bevalling van je kind is het mooiste moment van je leven. Tijdens de bevalling heeft je bekkenbodem heel wat te verduren gehad. Een goed herstel voor nu en in de toekomst is heel belangrijk. Daarom raden we alle vrouwen na de bevalling een bekkenconsult aan.

Klachten na je bevalling of in de toekomst

Verlies van urine en/of ontlasting, verzakkingsklachten, bekkenpijn of pijn bij het vrijen, allemaal klachten die vrouwen in meer of mindere mate kunnen ervaren na de bevalling. Vaak wordt er gedacht dat dit vanzelf overgaat, omdat de klachten tijdelijk lijken. Rondom de zwangerschap en bevalling heeft je bekkenbodem het zwaar te verduren gehad. Als gevolg van je bevalling kan er beschadiging aan je bekkenbodem ontstaan. Daarom is het belangrijk om tussen de 6 en 12 weken na je bevalling langs te komen voor een bekkenconsult. Ook al heb je nu nergens last van, in de toekomst kan je toch last krijgen van één of meerdere klachten. 

Onze bekkenfysiotherapeut Marjan kan tijdens het consult antwoord geven op al je vragen en geeft voorlichting over het lichamelijk herstel van de bekkenbodem. Tevens brengt ze jouw eventuele gezondheidsproblemen in kaart door vragen te stellen over de bevalling en je huidige fysieke gesteldheid. Op deze manier kunnen er persoonlijke adviezen gegeven worden en indien nodig kan er een behandeltraject gestart worden.