Geriatrie

Wat is Geriatrie?

De geriatriefysiotherapie is een specialisatie in de fysiotherapie voor kwetsbare ouderen en cliënten/patiënten met een hoge leeftijd die te maken hebben met complexe gezondheidsproblemen. Het gaat daarbij niet alleen om ouderen, maar ook om mensen die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, COPD, hartfalen osteoporose, diabetes of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom. 

De behandeling kan bestaan uit o.a. oefentherapie, advies en hulp bij het aanvragen van (loop)hulpmiddelen, advies over preventieve maatregelen bij bijvoorbeeld vallen en het ontwikkelen van chronische aandoeningen, met als doel het zo optimaal mogelijk functioneren in het dagelijkse leven. 

Ook adviseert en begeleid de geriatrie fysiotherapeut gezinsleden en eventuele mantelzorgers, over onder andere het ziektebeeld, de prognose, de behandeling, transfers, dagelijkse handelingen en hulpmiddelen.

Info over uw therapeut

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut, imperdiet a, venenatis vitae, justo.

Uw therapeut Marc

“Samen behalen wij de beste resultaten.”

Wil je een afspraak inplannen?