Zwanger&Fit

Blijf fit en actief tijdens je zwangerschap.

 

Zwanger & Fit wordt gegeven door een fysiotherapeut. Heb je zwangerschap gerelateerde klachten dan kun je terecht bij één van onze gespecialiseerde fysiotherapeuten Marjan terecht. Wil je graag actief blijven tijdens de zwangerschap? Schrijf je dan in voor onze zwanger en fit lessen. 

(vanaf 16 weken zwangerschap)

Wil je weten of Zwanger&Fit iets voor jou is? Meld je dan aan voor een proefles.

Mail ons naar info@debalans.nl of bel 0594 – 515 515. We helpen je graag verder!

Wat is Zwanger&Fit?

Ben je zwanger en wil je op een verantwoorde manier blijven bewegen? Dan is Zwanger&Fit® iets voor jou. Deze lessen worden door Marjan Looijenga, bekkenfysiotherapeut in opleiding gegeven. Wil je adviezen of heb je vragen over lichamelijke klachten, dan ben je gelijk op het juist adres!

De actieve lessen hebben een vaste opbouw. Er wordt gestart met een warming-up en oefeningen gericht op verhogen/behouden van de kracht, conditie en stabiliteit van de lage rug en bekken. Tegelijkertijd is er ruimte om vragen te stellen omtrent de zwangerschap, bevalling en de periode na de bevalling.

Vervolgens wordt er gericht geoefend op versterking en coördinatie van diverse spieren met daarbij extra aandacht voor de (lage)rug, bekken en de bekkenbodem. Er wordt geëindigd met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen.

Geeft info over

  • Het vinden van debalans tussen belasting en belastbaarheid zodat je als zwangere vrouw zo fit mogelijk de bevalling ingaat en zolang mogelijk aan het arbeidsproces kunt blijven deelnemen
  • De ontsluitingsperiode, het persen en de geboorte, de rol van de partner en wat je kunt verwachten
  • De kraamperiode, borstvoeding in de eerste weken en hoe je de belastbaarheid weer verantwoord kunt opbouwen.

Oefeningen

Oefeningen voor buik, bil, benen, armen, rug; soms op muziek, soms met dynabands, ballen of kleine gewichtjes, cardioprogramma, fitness.

Beginnen

Je kunt beginnen met Zwanger&Fit® als je 16 weken zwanger bent. Voordat je begint doen we een uitgebreide intake. Je kunt in principe tot aan de bevalling deelnemen aan Zwanger&Fit®. Ook zijn er Zwanger&Fit®-trainingen voor na de bevalling zodat je de belastbaarheid van het lichaam weer snel kunt opbouwen. Afhankelijk van de wensen van de groep worden theorielessen geïntegreerd tijdens de trainingen of gegeven op een aparte avond. Ook zal er een partneravond georganiseerd worden. Hierbij staat de rol van de partner tijdens de bevalling centraal.

Wanneer

Woensdag

19:00 – 20:00 uur

Tarieven Zwanger&Fit

Prijslijst onder voorbehoud. Prijzen inclusief 9% btw.
Zie ook de algemene voorwaarden.

Zwanger&Fit

€ 66,-

6 lessen van 1 uur

Losse les

€ 12,50

1 uur