FysioFitness

Wil jij ook weer fitter en sterker door het leven gaan?

Ervaar je lichamelijke klachten of heb je moeite met bewegen? Stuur een email naar info@debalans.nl of bel ons op 0594 – 515 515. 
We helpen je graag verder!

Wat is FysioFitness?

FysioFitness is een fitness programma waarin je wordt begeleid door een fysiotherapeut. FysioFitness is speciaal voor mensen die klachten hebben of hiervan herstellende zijn. Voor iedereen die wil bewegen maar zich door ziekte, lichamelijk ongemak of welke reden dan ook niet prettig voelt in een typische sportschool omgeving. Tijdens de lessen (welke gegeven worden in kleine groepen met gelijkgestemden) werk je onder begeleiding een persoonlijk programma af. Zodat je naar eigen vermogen weer fit en sterk door het leven kunt gaan.  

Zo hebben zij het ervaren

In 2010 heb ik een ongeluk gehad waarna ik door hersen, nek- en rugletsel volledig ben afgekeurd. Vanuit het beatrixoord/umcg ben ik, na een periode van revalidatie, doorverwezen naar DeBalans. Naast de fysio behandeling volg ik FysioFit. Ik sport hier omdat de prikkels van een gewone sportschool, zoals felle belichting, te harde muziek en overige luide omstandigheden teveel voor mij zijn. Bij DeBalans is het altijd rustig, er zijn weinig prikkels. De beleving is anders, en gezien mijn situatie is dit voor mij erg belangrijk. De groepen zijn klein, maximaal 8 personen.  Je wordt gezien en er is veel persoonlijke aandacht.

Ik doe fysiofitness 2 keer per week. Het is toch een stok achter de deur, ze verwachten je dus je gaat. Ondanks de fysieke ongemakken merk ik dat bewegen mij fitter houd. Daarnaast blijft het in je hoofd ook helder. Als ik een week niet sport merk ik gelijk dat ik een achterstand oploop, met name op het gebied van m’n nek- en rugklachten. Alles wordt dan stijver. In het dagelijks leven merk ik dat, alhoewel ik niet kan hardlopen, langere wandelingen beter volhoud.

Bij DeBalans geven ze veel persoonlijke aandacht. Ze zijn vakkundig. Als de een even geen oplossing heeft dan weet de ander het wel.  Het belangrijkste blijft dat je als mens wordt gezien en dat je klachten serieus worden genomen. Ik voel me er gewoon heel prettig.

Jacob Klaassens