Verzekeringen en vergoedingen 2024

De Balans  heeft voor 2024 nieuwe afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars, behalve met de volgende (overkoepelende) zorgverzekeraars: Salland (voorheen Eno) en Caresq hebben wij geen contract voor 2024

Opmerking

Kinderen tot 18 jaar krijgen fysiotherapie WEL vergoed vanuit de basisverzekering.

Heb je een chronische aandoening? Dan wordt  fysiotherapie pas vanaf de 21ste behandeling vanuit de basisverzekering vergoed.

Je lost dit op door je aanvullend te verzekeren. Zo worden ook de eerste 20 behandelingen vergoed.

Overstappen?

 Alle zorgverzekeraars hebben voor de basisverzekering een ACCEPTATIE PLICHT. Dit betekent dat je altijd wordt geaccepteerd. Met betrekking tot de aanvullende verzekering accepteert niet iedereen deze, de meeste wel (bijvoorbeeld Menzis). Het maakt dan niet uit of je al voor een aandoening of ziekte in behandeling bent.

Gecontracteerde zorgverzekeraars 2024

De Balans  heeft voor 2024 nieuwe afspraken gemaakt met alle zorgverzekeraars, behalve met de volgende (overkoepelende) zorgverzekeraars: Salland en Caresq hebben wij geen contract voor 2024

Wat betekent dit voor jou als cliënt in onze praktijk? 

  • Als je besluit bij deze zorgverzekeraar te blijven, vragen wij om de factuur voor de fysiotherapie behandeling, eerst zelf te betalen. Deze factuur kan je vervolgens indienen bij jouw eigen zorgverzekeraar. Je krijgt dan, afhankelijk van jouw pakket een deel van de kosten terug.
  • Ben je verzekerd bij Salland of Caresq en heb je een restitutiepolis in plaats van een naturapolis? Ook dan vragen we je de factuur eerst zelf te voldoen. Bij deze restitutiepolis wordt echter wel het volledige bedrag voor fysiotherapie vergoed.

Chronische aandoening

Heb je een chronische aandoening? Dan wordt fysiotherapie vanuit de basisverzekering vergoed. Iedereen is verplicht verzekert. Daarnaast heeft de overheid voor iedereen een eigen risico bepaald van € 385. Je bent elk jaar opnieuw verplicht om je eigen risico van € 385 op te maken. Nadat je het bedrag van € 385 hebt verbruikt valt de fysiotherapie weer binnen de basisverzekering en heb je geen verdere kosten.

Wat zijn bijvoorbeeld chronische aandoeningen? (De overheid heeft deze lijst gemaakt…)

  • Multiple Sclerose (MS)
  • Parkinson
  • Na een heup– of knieoperatie ben je 1 jr chronisch
  • Trauma/amputatie
  • Aangeboren afwijkingen
  • Lymfoedeem
  • COPD
  • Zie ook www.fysiovergoedingen.nl

Geen chronische aandoening

Heb je geen chronische aandoening, maar wil  je de fysiotherapie wel afdekken, dan is  het verstandig om te kiezen voor een aanvullende verzekering.

Kosten

We rekenen je voor wat een behandeling voor jou kan kosten.

Een behandeling fysiotherapie kost €43,50 en een behandeling fysiotherapie (vanuit specialisme functionele osteopathie, kaak, bekken, geriatrie, oncologie, oedeem -en manuele fysiotherapie) kost €54,-.

Heb je ons nodig en betaal je zelf?

Dan kost dat gemiddeld tussen de €261,- en € 348,- voor fysiotherapie en tussen de € 324,- en € 432,- voor specialistische fysiotherapie met hoger tarief (vanuit specialisme functionele osteopathie, kaak, bekken, geriatrie, oncologie, oedeem -en manuele fysiotherapie). Een aanvullende verzekering kan dan al snel uit.

Let dus goed op het aantal behandelingen fysiotherapie in je aanvullende polis!