Ademhalingstherapie

Ademhalen is de absolute bron van ons bestaan. Feitelijk moet dat iets vanzelfsprekends zijn. Er zijn in totaal zo’n 200 lichamelijke en psychische klachten die stuk voor stuk samenhangen met een verkeerde ademhaling. Ervaar je vage klachten? Ben je vaak duizelig? Probeer ademtherapie! Druk op onderstaande knop of bel ons direct naar 0594-515 515. We helpen je graag verder.

Waarom ademtherapie?

Heb je zelf vijf of meer ‘vage’ klachten, die met enige regelmaat voorkomen? Dan kan de oorzaak al snel in een foute ademhaling worden gevonden. De oplossing is dan ook nabij: ademhalingstherapie.

Veel mensen lopen jaren rond met ‘vage’ klachten als duizeligheid, hoofdpijn, pijn in de nek en schouder, concentratieklachten en ga zo maar door. Je gaat er mee naar de huisarts en wordt van het kastje naar de muur gestuurd zonder dat echt duidelijk is wat er aan de hand is.

Uiteraard wil je je zo snel mogelijk weer goed voelen. Hoe eerder de klachten worden herkend en erkend, des te sneller je een verantwoorde diagnose kunt stellen en aan je herstel kan werken. 

 

Hoe gaan we te werk? Allereerst vindt er een gesprek met de therapeut plaats waarbij je wordt gevraagd naar de achtergronden van je klachten. Je klachten worden geïnventariseerd en in kaart gebracht. Uiteraard kijken we ook of er bijzonderheden zijn in jouw persoonlijke situatie die nader overleg met huisarts of specialist noodzakelijk maken. Zo’n specialist kan ook een bedrijfsarts of arbeidstherapeut zijn. Overigens kunt je altijd rekenen op 100% integriteit en betrouwbaarheid van jouw coach.

 

Na de intake wordt het ademhalingstraining programma met je doorgenomen. Dat programma bestaat hoofdzakelijk uit ademhalingsoefeningen die je tijdens de afspraken met je therapeut doorspreekt en traint. De ademhalingstraining sessies vinden wekelijks plaats. Tevens krijg je opdrachten om thuis verder mee te oefenen.

Het is van groot belang dat je de aanwijzingen van de therapeut stipt opvolgt. De snelheid van de verbeteringen verschilt van persoon tot persoon: de één merkt het al meteen bij het begin, bij de ander worden de verbeteringen pas merkbaar na zes sessies.

 

De trainingen die de therapeuten geven zijn behoorlijk intensief. Daardoor houden we de trainingsperiode kort. Het aantal oefeningen wordt per week opgevoerd. Na ongeveer 7 weken begin je met het afbouwen van je oefeningen. Gemiddeld ben je binnen 8 tot 10 weken van je klachten verlost. Veel van onze cliënten zijn na die periode (soms zelfs eerder) al weer volledig aan het werk of weer in staat om thuis al die dingen te doen die ze voorheen gewend waren te doen. Hoe beter je de adviezen van de therapeut opvolgt, hoe beter en sneller het uiteindelijke resultaat.

Bij 95% van de cliënten verdwijnen de meest voorkomende klachten al gedurende het trainingstraject. Vermoeidheid maakt plaats voor nieuwe energie, je zelfvertrouwen keert terug en je kunt beter omgaan met spanningen. Veel cliënten kunnen na afloop van de trainingen nieuwe situaties van stress of andere klachten sneller herkennen en meteen afdoende aanpakken met behulp van de oefeningen die ze hebben geleerd. Ervaar je vage klachten? Ben je vaak duizelig? Probeer ademtherapie.