Duizeligheid

Klachten en oorzaken

Ben vaak duizelig of licht in je hoofd? Heb je last van oorsuizen? Draait alles zo erg dat je er misselijk van wordt?

Duizeligheid is een veel voorkomend verschijnsel. De meeste mensen zijn in hun leven wel eens duizelig. De verschijnselen variëren van ‘je licht in je hoofd voelen’ tot sterke draaiduizeligheid en moeten overgeven. 

Er zijn verschillende soorten duizeligheid zoals draaiduizeligheid, BPPD, ziekte van ménière  en neuritis vestibulares. De achterliggende oorzaken liggen meestal in een storing in het evenwichtsorgaan. De aanvallen van duizeligheid kunnen niet altijd worden vermeden. Toch kan de fysiotherapeut een zeer waardevolle rol spelen in de behandeling van je duizeligheid.

Wanneer bij de eerste screening blijkt dat er voldoende aanwijzingen zijn om aan te nemen dat de klachten beïnvloedbaar zijn wordt de behandeling gestart. We creëren in samenwerking met jou een persoonlijk behandelprogramma. Deze richt zich op die gebieden die problemen geven. Daarnaast is er veel aandacht voor thuisoefeningen, zodat je zelf zoveel mogelijk invloed op het verminderen van je klachten kan uitoefenen. Therapieën die (afhankelijk van oorzaken) mogelijk worden ingezet zijn o.a.

De therapie die wordt opgenomen in jouw persoonlijk behandelplan is uitsluitend van toepassing op jouw persoonlijke situatie.

Heb je veel last van duizeligheid en wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Maak hier een afspraak.

Opnieuw zoeken?

Generic filters
Exact matches only