Ouderdom

De klacht

Je wordt ouder en merkt dat je vaker lichamelijke ongemakken en klachten krijgt. Je voelt je kwetsbaar en soms onzeker. Hoe zorg je dat je zelfstandig de controle over je lichaam behoudt of verbetert? Bij debalans zijn we gespecialiseerd in geriatrie, een specialisme gericht op ouderen met meerdere (complexe) aandoeningen tegelijkertijd.  

Overigens gaat geriatrie niet alleen over ouderen, maar raakt het specialisme ook mensen die bijvoorbeeld als gevolg van een beroerte, dementie, de ziekte van Parkinson, COPD, hartfalen osteoporose, diabetes of een gebroken heup, verschijnselen vertonen van ouderdom.

Wanneer bij de eerste screening blijkt dat er voldoende aanwijzingen zijn om aan te nemen dat de klachten beïnvloedbaar zijn wordt de behandeling gestart en creëren we in samenwerking met jou een persoonlijk behandelprogramma. Deze richt zich op die gebieden die problemen geven. Daarnaast is er veel aandacht voor thuisoefeningen, zodat je zelf zoveel mogelijk invloed op het verminderen van je klachten kan uitoefenen. Therapieën en trainingen die (afhankelijk van oorzaken en belastbaarheid) mogelijk worden ingezet zijn o.a.

 

De therapieën en trainingen die worden opgenomen in jouw persoonlijk behandelplan zijn uitsluitend van toepassing op jouw persoonlijke situatie.

Ervaar je ouderdomsklachten en wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Maak hier een afspraak.

Opnieuw zoeken?

Generic filters
Exact matches only