Rugklachten

Klachten en oorzaken

Is het je in de rug geschoten, of heb je al langere tijd een sluimerende pijn onder in de rug? Ervaar je naast rugpijn ook een uitstralende pijn in je bil, been of voet? Samen onderzoeken we jouw rugklachten en proberen we de oorzaak te achterhalen.

Rugpijn is een veel voorkomend probleem. Ongeveer 80% van de volwassenen ervaart wel eens rugpijn. Niet alleen de intensiteit en de aard van de rugpijn varieert sterk, ook zijn de oorzaken zeer verschillend. Rugklachten worden opgedeeld in twee categorieën, specifieke rugklachten en aspecifieke rugklachten. Bij specifieke (lage) rugpijn weten we wat de achterliggende oorzaak is. Bij aspecifieke rugpijn is dit niet het geval. Voorbeelden van specifieke rugklachten zijn hernia of isschias. Helaas is het in de meeste gevallen van (lage) rugpijn niet direct duidelijk wat de achterliggende oorzaken zijn.  Toch kan de fysiotherapeut een zeer waardevolle rol vervullen in de behandeling van je rugklachten.

Wanneer bij de eerste screening blijkt dat er voldoende aanwijzingen zijn om aan te nemen dat de klachten beïnvloedbaar zijn wordt de behandeling gestart en creëren we in samenwerking met jou een persoonlijk behandelprogramma. Deze richt zich op die gebieden die problemen geven. Daarnaast is er veel aandacht voor thuisoefeningen, zodat je zelf zoveel mogelijk invloed op het verminderen van je klachten kan uitoefenen. Therapieën die (afhankelijk van oorzaken en belastbaarheid) mogelijk worden ingezet zijn o.a.

De therapie en/of training die wordt opgenomen in jouw persoonlijk behandelplan is uitsluitend van toepassing op jouw persoonlijke situatie.

Heb je  rugpijn en wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Maak hier een afspraak.

Opnieuw zoeken?

Generic filters
Exact matches only