Schouderklachten

Klachten en oorzaken

Ervaar je pijn bij het liggen op de schouder, of heb je moeite om bovenhandse werkzaamheden te doen? Heb je een ongelukje gehad of is het juist spontaan begonnen? Samen onderzoeken we jouw klachten en proberen we de oorzaak te achterhalen. 

We maken onderscheidt tussen twee typen klachten. De lokale klachten en de zogenaamde uitstralingsklachten.

De lokale klachten zijn de klachten die duidelijk afgebakend zijn in een bepaald gebied of plek in de rug, nek, schouder of arm. Je kunt deze plek duidelijk onderscheiden én aanwijzen. De oorzaak is vaak ook duidelijk: je hebt je gestoten of bijvoorbeeld geforceerd

De uitstralende klachten vanuit de nek en/of rug  kun je niet duidelijk aanwijzen, maar meestal zit het “ergens” in de schouder. Het zit vaak wat dieper en de oorzaak is meestal ook niet duidelijk.

Samen proberen we eerst te achterhalen wat de klacht heeft veroorzaakt. Dan kunnen we beslissen wat er nodig is om het te verhelpen en natuurlijk hoe je deze klacht in de toekomst voorkomt.

Wanneer bij de eerste screening blijkt dat er voldoende aanwijzingen zijn om aan te nemen dat de klachten beïnvloedbaar zijn wordt de behandeling gestart en creëren we in samenwerking met jou een persoonlijk behandelprogramma. Deze richt zich op die gebieden die problemen geven. Daarnaast is er veel aandacht voor thuisoefeningen, zodat je zelf zoveel mogelijk invloed op het verminderen van je klachten kan uitoefenen. Therapieën en trainingen die (afhankelijk van oorzaken en belastbaarheid) mogelijk worden ingezet zijn o.a.

De therapieën en trainingen die worden opgenomen in jouw persoonlijk behandelplan is uitsluitend van toepassing op jouw persoonlijke situatie.

Heb je pijn in je schouders en wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Maak hier een afspraak.

 

Opnieuw zoeken?

Generic filters
Exact matches only