Ons team

Het team

Hans Berends

Hans Berends

fysio- en manueel therapeut

 • rug-, nek-  en schouderklachten
 • chronische pijn
 • MS
 • hand -en polsklachten

De basis voor debalans was en is ‘Samenwerken aan pijnvrij bewegen’. Elk persoon heeft een eigen geschiedenis en achtergrond. Het oplossen van deze puzzel blijft interessant. We leren elke dag van elkaar en onze clienten. Met deze kennis en ervaring helpen we je graag het beste naar eigen mogelijkheden te bereiken.

Ervaar je bewegingsproblemen en wil je ontdekken wat we voor je kunnen betekenen? Mail Hans naar hans@debalans.nl of bel ons naar 0594- 515 515. We helpen je graag verder!

Iben Boon

Iben Boon

fysio- en orafasciaal therapeut

 • kaakklachten, hoofdpijn en tinnitus
 • ZwangerFit® docent
 • Dry Needling

‘Kiezen op elkaar, even doorbijten’. Hoe vaak zeggen we dat niet tegen onszelf? Wanneer we stress hebben doen we dit letterlijk. Dit is niet erg, maar als we dit te lang blijven doen is dit niet goed voor de kaakspieren. Dit kan leiden tot klachten zoals hoofdpijn, tand- of kiespijn, oorpijn, duizeligheid, tinnitus en slikklachten. Bewustwording in combinatie met de behandeling leiden vaak direct tot resultaat.

Heb je ook last van je kaken of een van bovenstaande klachten? Mail Iben naar iben@debalans.nl of bel ons op 0594-515 515. We helpen je graag verder!

Eveline Reinstra-Hamstra

Eveline Reinstra-Hamstra

(oncologisch) fysiotherapeut

 • oedeem, oncologie
 • rug- en zwangerschapsgerelateerde klachten
 • Dry Needling – Medical Taping – functionele osteopathie

Wat mij in de oncologie en oedeemtherapie aanspreekt is dat ik van betekenis kan zijn in een, veelal, lang (herstel) proces. Mijn expertise helpt me breed in oplossingen te denken. Ik vind het fijn om mensen langere tijd te begeleiden en zoek graag naar creatieve oplossingen zodat onze clienten maximaal resultaat uit de revalidatie halen. 

Wil je het maximale uit je revalidatie halen? Mail Eveline naar eveline@debalans.nl of bel ons op 0594-515 515. We helpen je graag verder!

Ineke Meijer

Ineke Meijer

(geriatrisch) fysiotherapeut

 • Geriatrie – ouderenzorg
 • ClaudicatiNet
 • COPD
 • Medical Taping

‘Mensen helpen hun zelfstandigheid te behouden of terug te geven, dat vind ik belangrijk!’ Op hogere leeftijd spelen er vaak meerdere aandoeningen tegelijkertijd, met als gevolg dat de zelfstandigheid soms afneemt.  Behandelingen en trainingen zorgen ervoor dat iemand zelfstandig thuis kan blijven wonen. Het lijkt zo klein, maar maakt een wereld van verschil! 

Kan Ineke je helpen bij het behouden of herwinnen van je zelfstandigheid? Mail Ineke naar ineke@debalans.nl of bel naar 0594-515 515

Jeroen Hendriks

Jeroen Hendriks

fysiotherapeut/manueel therapeut i.o.

 • rug- en schouderklachten
 • valpreventie en FysioFitness
 • Medical Taping

‘Mensen weer laten genieten van hun dagelijkse bezigheden zonder pijn of ongemak is het mooiste wat er is.’ Sinds dit jaar ben ik begonnen met mijn Master Manuele Therapie. Dit om mijzelf nog meer te verdiepen in het menselijk functioneren en het weer laten bewegen. Mijn kennis en interesse in het lichaam is met name gericht op rug- en schouderklachten. Ik ben daarom aangesloten bij beide netwerken in Noord-Nederland. Ook geef ik de cursus valpreventie InBalans voor ouderen. Dit is een zeer effectieve manier om de frequentie van het vallen af te laten nemen.

Kan Jeroen je helpen bij het bewaken van je balans? Mail Jeroen naar jeroen@debalans.nl of bel naar 0594-515 515

Rebekka van der Laan

Rebekka van der Laan

fysiotherapeut

 • sportgerelateerde klachten

Het lichaam is in staat zich aan te passen,  dit kan er voor zorgen dat we een bepaalde klacht ontwikkelen. Ik wil dit weer ombuigen de goede kant op door samen met u de oorzaak van de klacht aan te pakken.  Ik vind het belangrijk om alles er uit te halen wat er in zit. Kwaliteit en een open communicatie staan hierbij bovenaan om zo alles eruit te halen wat er in zit. Mensen weer vertrouwen laten krijgen in hun eigen lichaam is mijn doel. We zijn tot zo veel in staat! 

Kan Rebekka je begeleiden in het herstel om je doel te kunnen behalen? Mail Rebekka naar rebekka@debalans.nl of bel naar 0594-515 515

Marjan Looijenga

Marjan Looijenga

fysiotherapeut/bekkenfysiotherapeut i.o.

 • (zwangerschapsgerelateerde) lage rug, bekken en/of heupklachten
 • COPD
 • Oncologische revalidatie
 • Dry Needling

“Gezond bewegen en leven zonder klachten staat voor mij centraal in het werken als fysiotherapeut”

In mijn werk vind ik het een uitdaging om samen met de patiënt de juiste behandeling te vinden. Daarbij is niet alleen het behandelen van de klacht belangrijk, maar ook weer het kunnen deelnemen aan het dagelijks leven. Om mij te verdiepen in het vak fysiotherapie ben ik in 2019 begonnen met de master Bekken fysiotherapie. Deze specialisatie spreekt mij erg aan omdat de bekkenbodem en diens functie voor velen onbekend is, maar vaak het ontbrekende puzzelstukje in verschillende lichamelijke klachten. Zo is er bij een groot deel van de mannen en vrouwen met lage rug- en bekkenklachten een bekkenbodem gerelateerde factor aanwezig.

Kan Marjan je begeleiden om weer deel te nemen aan het dagelijks leven? Mail Marjan naar marjan@debalans.nl of bel naar 0594-515 515

Masapait Saija

Masapait Saija

Beweeg- en leefstijlcoach/medical personal trainer

 • kracht- en conditietraining
 • blessurepreventie
 • beweeg- en leefstijlcoaching

De huidige maatschappij kent veel problemen op het gebied van vermoeidheid, stress, en overgewicht. Zou je sterker, fitter en mogelijk slanker willen zijn? Ik help je graag om het beste uit jezelf te halen, zowel op fysiek als mentaal gebied. Wanneer je gezonder leeft en fysiek en mentaal sterk bent, ervaar je meer ‘balans’.  Sporten is dan ook bij uitstek de manier om preventief blessures en lichamelijk ongemak te voorkomen.

Kan Masapait je helpen bij een gezonde leefstijl, krachttraining, blessurepreventie of voedingsadvies? Mail Masapait naar masapait@debalans.nl of bel naar 0594-515 515

Wia Palsma

Wia Palsma

Secretariaat

‘Een vriendelijk woord kost niets!’

Mensen tevreden en blij kunnen maken door fysieke klachten te verhelpen of verminderen is ons doel. We bereiken dit door intensief samen te werken en over alle disciplines heen te kijken. Zo is er altijd een aanpak, behandeling of training die het beste bij jou past. 

Heb je vragen over verzekeringen of wil je weten welke therapeut het beste bij jouw klachten past? Wil je meer informatie over Pilates, Yin Yoga, Fysieke weerbaarheid of andere beweegactiviteiten bij debalans?  Mail Wia naar info@debalans.nl of bel naar 0594-515 515. We helpen je graag!

Annemieke Scheij

Annemieke Scheij

Secretariaat

‘Een goed begin is het halve werk!’ 

Daarom vind ik het erg belangrijk om mensen gelijk bij hun binnenkomst een warm welkom te geven.

Van daaruit kunnen ze dan verder naar een van mijn collega’s van het team. Samen werken we er aan om de mensen goed te helpen, zodat ze met een tevreden gevoel naar huis gaan.

Heb je vragen over verzekeringen of wil je weten welke therapeut het beste bij jouw klachten past? Wil je meer informatie over Pilates, Yin Yoga, Fysieke weerbaarheid of andere beweegactiviteiten bij debalans?  Mail Annemieke naar info@debalans.nl of bel naar 0594-515 515. We helpen je graag!