Hoofdklachten

De klacht

Heb je hoofdpijn? Voelt het als een strakke band? Ben je duizelig, misselijk en/of gevoelig voor licht? Zit het meer aan één kant, of juist achter één of beide ogen? Samen onderzoeken we jouw hoofdpijnklachten en proberen we de oorzaak te achterhalen.

Hoofdpijn is een veel voorkomend probleem. 80% van de bevolking heeft in zijn of haar leven wel eens last van hoofdpijn. Niet alleen de intensiteit en de aard van de hoofdpijn varieert sterk, ook de oorzaken zijn zeer verschillend. Er zijn verschillende soorten zoals migraine, spanningshoofdpijn, cervicogene hoofdpijn (hoofdpijn die zijn oorsprong vindt in de nek) en clusterhoofdpijn. Aan deze verschillende soorten hoofdpijnen kunnen diverse oorzaken ten grondslag liggen. Veel hoofdpijnen zijn moeilijk te beïnvloeden door de fysiotherapeut. Toch kan de fysiotherapeut een zeer waardevolle rol vervullen in de behandeling van je klachten.

Wanneer bij de eerste screening blijkt dat er voldoende aanwijzingen zijn om aan te nemen dat de klachten beïnvloedbaar zijn wordt de behandeling gestart. Samen met jou creëren een persoonlijk behandelprogramma. Deze richt zich op die gebieden die problemen geven. Daarnaast is er veel aandacht voor thuisoefeningen, zodat je zelf zoveel mogelijk invloed op het verminderen van je klachten kan uitoefenen. Therapieën die (afhankelijk van oorzaken) mogelijk worden ingezet zijn o.a.

De therapie die wordt opgenomen in jouw persoonlijk behandelplan is uitsluitend van toepassing op jouw persoonlijke situatie.

Heb je vaak hoofdpijn en wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Maak hier een afspraak.

Opnieuw zoeken?

Generic filters
Exact matches only