Longklachten en ademhalingsproblemen

Klachten en oorzaken

Voel je je benauwd of kortademig? Voel je je afwezig en futloos? Heb je moeite met helder denken en concentreren? Misschien slaap je slecht en wordt je vergeetachtig. Longklachten en ademhalingsproblemen zijn vervelend. Je hebt er zowel in je privéleven als bij het uitvoeren van je werk last van.

Ademhalingsproblemen komen in lichte of sterkere mate voor. Het varieert van veelvuldig zuchten of gapen tot duizeligheid, pijn op de borst, hoofdpijn of pijn in de nek of schouders. In veel gevallen is het helder dat het gaat om aandoeningen als COPD, longemfyseem, longembolie of Astma. Soms zijn oorzaken van benauwdheid echter minder eenvoudig te achterhalen.

Heb je zelf vijf of meer ‘vage’ klachten, die met enige regelmaat voorkomen? Dan kan de oorzaak al snel in een foute ademhaling worden gevonden. Speciaal hiervoor bieden wij ademhalingstherapie.

Heb je COPD? We werken nauw samen met de longafdelingen van Beatrixoord / UMCG en het Martini Ziekenhuis. Hierdoor is het mogelijk om bij ons met zuurstof te trainen. Meer hierover vindt je bij longrevalidatie.

Wanneer bij de eerste screening blijkt dat er voldoende aanwijzingen zijn om aan te nemen dat de klachten beïnvloedbaar zijn wordt de behandeling gestart en creëren we in samenwerking met jou een persoonlijk behandelprogramma. Deze richt zich op die gebieden die problemen geven. Daarnaast is er veel aandacht voor thuisoefeningen, zodat je zelf zoveel mogelijk invloed op het verminderen van je klachten kan uitoefenen.

De therapie die wordt opgenomen in jouw persoonlijk behandelplan zal uitsluitend van toepassing zijn op jouw persoonlijke situatie.

Ervaar je benauwdheid? Heb je Astma, longemfyseem of COPD en wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Maak hier een afspraak.

Opnieuw zoeken?

Generic filters
Exact matches only