Knieklachten

Klachten en oorzaken

Ervaar je een knappend geluid of gaat de knie op slot? Heb je moeite met strekken of doet het buigen pijn? Misschien heb je een versleten knie of heb je problemen met je meniscus of kruisbanden. Omdat het niet altijd duidelijk is waar de klachten vandaan komen onderzoeken we samen jouw knieklachten en proberen we de oorzaken te achterhalen. 

De knie is een scharniergewicht tussen onder- en bovenbeen. Om het gewricht soepeltjes te laten bewegen zit er kraakbeen tussen de verschillende botdelen. De knie is een gewricht met verschillende componenten die intensief met elkaar en de onder- en bovenbeen samenwerken. Als er problemen aan de knie ontstaan is daarom niet altijd direct duidelijk wat de oorzaak van de pijn is. Aan deze verschillende soorten knieklachten kunnen diverse oorzaken ten grondslag liggen. De fysiotherapeut kan een zeer waardevolle rol vervullen in de behandeling van je knieklachten.

Wanneer bij de eerste screening blijkt dat er voldoende aanwijzingen zijn om aan te nemen dat de klachten beïnvloedbaar zijn wordt de behandeling gestart en creëren we in samenwerking met jou een persoonlijk behandelprogramma. Deze richt zich op die gebieden die problemen geven. Daarnaast is er veel aandacht voor thuisoefeningen, zodat je zelf zoveel mogelijk invloed op het verminderen van je klachten kan uitoefenen. Therapieën die (afhankelijk van oorzaken) mogelijk worden ingezet zijn o.a.

De therapie die wordt opgenomen in jouw persoonlijk behandelplan is uitsluitend van toepassing op jouw persoonlijke situatie.

Heb je pijn in je knie(ën) en wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Maak hier een afspraak.

Opnieuw zoeken?

Generic filters
Exact matches only