Nekklachten

Klachten en oorzaken

Heb je een stijve nek of voel je pijn bij het draaien? Is het draaien van je hoofd zo moeilijk geworden dat je niet meer aan het verkeer durft deel te nemen? Samen onderzoeken we jouw nekklachten en proberen we de oorzaak te achterhalen.

Iedereen heeft wel eens last van een stijve nek. Echter zijn de oorzaken van nekklachten nogal divers. Nekklachten hebben verschillende oorzaken, van een een keer ‘verkeerd’ hebben gelegen tot een nekhernia of whiplash. Wanneer de nekklachten niet een duidelijk lichamelijke oorzaak hebben helpen we andere gebieden te onderzoeken, zoals algehele lichaamshouding of stressgerelateerde aangelegenheden. In het onderzoek en behandeling kan de fysiotherapeut een zeer waardevolle rol vervullen.

Wanneer bij de eerste screening blijkt dat er voldoende aanwijzingen zijn om aan te nemen dat de klachten beïnvloedbaar zijn wordt de behandeling gestart en creëren we in samenwerking met jou een persoonlijk behandelprogramma. Deze richt zich op die gebieden die problemen geven. Daarnaast is er veel aandacht voor thuisoefeningen, zodat je zelf zoveel mogelijk invloed op het verminderen van je klachten kan uitoefenen. Therapieën die (afhankelijk van oorzaken) mogelijk worden ingezet zijn o.a.

De therapie die wordt opgenomen in jouw persoonlijk behandelplan is uitsluitend van toepassing op jouw persoonlijke situatie.

Heb je nekklachten en wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Maak hier een afspraak.

Opnieuw zoeken?

Generic filters
Exact matches only