Arm- en handklachten

Klachten en oorzaken

Heb je last van uitstralende pijn in de arm of een tenniselleboog? Heb je het gevoel dat een zenuw is ingeklemd of last van een spier of pees? Samen onderzoeken we jouw armklachten en proberen we de oorzaak te achterhalen.

We maken een onderscheid tussen lokale klachten en uitstralingsklachten.

De zogenaamde lokale klachten, dit zijn de klachten die duidelijk afgebakend zijn in een bepaald gebied of plek in de arm of de elleboog. Je kunt deze plek duidelijk onderscheiden én aanwijzen. De oorzaak is vaak ook duidelijk: je hebt je gestoten of wellicht geforceerd.

De andere klachten die we zien zijn de zogenaamde uitstralende klachten vanuit de nek en/of rug: deze kun je niet duidelijk aanwijzen, maar meestal zit het “ergens” in de arm. Het zit vaak wat dieper en de oorzaak is meestal ook niet duidelijk.

Samen proberen we eerst te achterhalen wat de klacht heeft veroorzaakt. Dan kunnen we beslissen wat er nodig is om het te verhelpen en natuurlijk hoe deze klacht in de toekomst moet worden voorkomen.

Wanneer bij de eerste screening blijkt dat er voldoende aanwijzingen zijn om aan te nemen dat de klachten positief te beïnvloeden zijn wordt de behandeling gestart. We creëren samen met jou een persoonlijk behandelprogramma. Deze richt zich specifiek op jouw probleemgebieden. Daarnaast is er veel aandacht voor thuisoefeningen, zodat je zelf zoveel mogelijk invloed op het verminderen van je klachten kan uitoefenen. Therapieën die (afhankelijk van oorzaken) mogelijk worden ingezet zijn o.a.

De therapie- en of training die wordt opgenomen in jouw persoonlijk behandelplan is uitsluitend van toepassing op jouw persoonlijke situatie.

Heb je  klachten met betrekking je arm, pols of hand en wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Maak hier een afspraak.

 

Opnieuw zoeken?

Generic filters
Exact matches only